Konte spesial 2024

En person som pusler et uferdig bilde av menneskekroppen

Funket ikke plan A? Husk at alfabetet har mange fler bokstaver!

Var du en av dem som ikke kom i mål med ordinær eksamen i anatomi og fysiologi i desember? Det er ingen grunn til å tenke at du ikke er god nok! Resultatet på nasjonal eksamen definerer ikke hvor smart du er eller ditt menneskeverd. Det er tvert imot bare en liten hump på veien til å bli en så dyktig sykepleier som forventes av deg der ute i praksis.

Vi vet det er mange som kanskje trenger noen tips og litt motivasjon før konteeksamen, så i ukens podkastepisode deler Erik og Nils Christian sine beste tips før konten 2024!

Her er oppskriften som garanterer godt resultat på andre forsøk:
1. Se alle videoene og løs nok flervalgsoppgaver: Hvert år gjennomfører vi vår rakettforskning for å avdekke hvor mye studentene måtte jobbe for å få toppkarakter. Vi ser hvert år at det er de som ser over 60 timer video og løser flere enn 2000 flervalgsoppgaver som oftest får A på eksamen!
2. Gjør tidligere eksamensoppgaver: Vi har samlet eksamensoppgaver fra tidligere nasjonal eksamener i denne oppgavesamlingen.
3. Anatomi- og fysiologiboka er et genialt verktøy å ha når du skal repetere! Boken hjelper deg å aktivere flere sanser samtidig, som fører til at du husker lettere. (Nå får du også 30 % rabatt på boka hvis du bruker rabattkoden: konte2024)
4. Fysisk aktivitet: Ta en pause og beveg kroppen litt. En liten gåtur eller en joggetur kan få tankene til å klare opp og hjelpe deg å fokusere bedre når du går tilbake til lesingen.
5. Ta ansvar: Du er sjefen over dine egne studier. Ta ansvar og gjør jobben skikkelig!

Kamilla deler sin ærlige og inspirerende historie

De fremste ekspertene på å studere er jo studentene selv. I fjor fikk Nils Christian besøk av sykepleierstudent Kamilla Isaksen i podkaststudio. Hun delte sine erfaringer med å stryke på nasjonal eksamen to ganger før hun gjorde tidenes comeback på tredje forsøk! Du kan lytte til episoden her. Kamilla er nå mange erfaringer rikere og har kommet styrket og smilende ut av en krevende periode med motgang i anatomi og fysiologi. Hun har erfart at motivasjon faktisk oppstår som en konsekvens av å prøve flere ganger. Trenger du forståelse, trøst og støtte er dette episoden for deg!

Kamillas topp 5 kontetips:

  1. Riktig innstilling og tilstrekkelig arbeidsinnsats – trykk play ofte!
  2. Ikke mist motet, for det er mye lettere å få oversikt når man prøver for andre gang.
  3. Lag en studieplan med konkrete og oppnåelige mål for å komme gjennom pensum.
  4. Bruk anatomi- og fysiologiboka aktivt samtidig som du ser videoer på medeasy.no.
  5. Bruk kollokviegruppe og hent støtte hos dine medstudenter ❤️

Og forresten❤️

Del denne artikkelen

Les mer:

Studietips: Lag en studieplan!

Et av våre beste studietips er å lage en studieplan. Her får du vite hvorfor og hvordan, og skal du ta nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi i høst har vi laget en fiks ferdig studieplan til deg.

Les mer
Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer