Rakettforskning fra 2023 – Resultater fra nasjonal eksamen

Vår årlige «rocket science» viser i år igjen (ikke overraskende) at hardt arbeid lønner seg! Et spennende funn er at dobbel innsats gir femdobbelt resultat på karakterskalaen!

Vi har forsket på norske sykepleiestudenter som avla nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi 14. desember 2023. Like etter sensur spurte vi tradisjonen tro alle «våre» studenter om de ville dele sin karakter anonymt med oss, slik at vi kunne sammenligne innsats på medeasy.no med karakter på eksamen på gruppenivå. Vi har nå gleden av å presentere resultatene basert på svar fra over 2500 studenter!

Hvor hardt jobbet toppstudentene?

Studenter som så 60 timer video og gjorde mer enn 2000 flervalgsoppgaver på MedEasy gjennom høsten fikk statistisk sett karakter A. Sammenhengen mellom innsats og karakter er for sjette år på rad helt lineær:

Hvordan motivere seg hvis man ikke bestod på første forsøk?

Studien viste også at de studentene som ikke klarte å bestå eksamen i snitt hadde gjort mindre enn 1000 flervalgsoppgaver og sett mindre enn 35 timer videoforelesninger. Gjennomsnittsverdiene for 2023 var henholdsvis 1380 flervalgsoppgaver og 49,5 timer video. Vi håper denne statistikken virker motiverende på de som skal opp til konteeksamen i april. Dobbel innsats vil (statistisk sett) gi fem ganger bedre karakter!

Hør Erik og Nils Christian diskutere nasjonal eksamen 2023 i vår podkast:
Nasjonal eksamen – en gjennomgang


Hvis du ikke bestod og ikke har kjøpt vår anatomibok, så anbefales det på det sterkeste!
Les også om våre beste tips til konteeksamen her.

Usikkerhet ved undersøkelsen:

  • Statistisk usikkerhet for estimatene er angitt i 95 % konfidensintervall omkring målepunktene.
  • Karakterene i undersøkelsen er egenrapporterte, og kan være utsatt for rapporteringsfeil.
  • Undersøkelsen er en korrelasjonsstudie og sier derfor ingenting sikkert om årsak-virkning. Sannsynligvis vil også en rekke andre variabler spille inn og påvirke den observerte lineære korrelasjonen.
Del denne artikkelen

Les mer:

Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer