Lag en studieplan i dag!

Et av våre beste studietips er å lage en studieplan. Her får du vite hvorfor og hvordan, og skal du ta nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi i høst har vi laget en fiks ferdig studieplan til deg.

Ingen går på jobb uten en arbeidsplan, krav eller forventninger. En studieplan gir deg bedre oversikt over stoffet du må gjennom, og tiden du har til rådighet. Når du setter opp mål underveis sørger du for tilstrekkelig faglig progresjon hele veien. Da jobber du jevnt, unngår skippertak og har tid til repetisjon før eksamen.

For deg som skal ta anatomi og fysiologi i høst

Vi kommer ikke bort fra at det er svært mye stoff som må sitte før denne eksamenen! Det krever dermed både mye jobb, tid og innsats fra din side. En trøst kan være at vi i MedEasy står klare til å lede deg gjennom det. Våre videoer på medeasy.no dekker alle læringsmål til nasjonal eksamen, og våre flervalgsoppgaver terper spesifikt på alle læringsmålene. Du kan også stille oss spørsmål i slutten av hver video om det er noe du ikke forstår.  

Vi har laget en ferdig studieplan, der alle videoene våre er fordelt utover høstsemesteret. Det er satt av forholdsvis god tid til repetisjon og vi har lagt inn «bufferdager» i tilfelle du blir liggende bak planen. 

Vi anbefaler å følge rekkefølgen på temaene slik vi har satt dem opp. Våre videoer er lagt opp i en rekkefølge vi tenker det gjør det enklest mulig å lære. Det gjelder både rekkefølgen på temaene, men også innenfor temaene. Når det er sagt kan det godt være din skole legger opp til en annen rekkefølge. Vi anbefaler deg å dra på skolens forelesninger, og eventuelt andre læringsaktiviteter som seminarer, og lignende.

Planen er lagt opp slik at du har en fem dagers studieuke. De fleste må også bruke noen helgedager innimellom for å ta igjen det de ikke har fått gjort, repetere, skrive oppgaver etc. En del studenter har imidlertid ikke mulighet for dette, eksempelvis på grunn av familieforpliktelser eller jobb i tillegg til studier. Vi har derfor valgt å la helgene stå åpne i denne planen, og så kan du selv fylle inn hvilke helger du har andre gjøremål, hvilke helger du skal ta deg helt fri og hvilke helger du vil bruke på studier.

Lag din egen plan

Kanskje er du mest komfortabel med å lage en plan fra bunnen av? Eller er du blant dem som ikke skal ta første semester på sykepleien i høst? Vi har laget en helt tom oversikt over høsten du kan lastes ned.

Blank studieplan for deg som vil fylle inn selv.

Hvordan bruke studieplanen

Sett helt konkrete mål for hver uke: For eksempel hvor mange videoer du skal ha sett, hvilke oppgaver som skal være innlevert og hvor mange eksamensoppgaver du skal ha gjennomgått. Noen mål er lette å sette allerede nå, andre må du kanskje legge inn etterhvert. Sett av god plass! 

Det er ikke alltid alt går etter planen. Noen uker får man til mer, andre mindre. Tenk derfor på at planen må kunne justeres underveis. Målene du legger inn vil sørge for at du opprettholder progresjonen likevel.

Sy sammen skolens timeplan og din egen studieplan. Vi anbefaler som sagt at du følger forelesningene også på skolen for å få størst mulig faglig utbytte. Om du kan planlegge semesteret sammen med en kollokviegruppe anbefaler vi det. Da er man samkjørt fra start, og legger samtidig grunnlaget for et mer forpliktende samarbeid. Kanskje er det også lettere å vurdere om planen er realistisk.

Husk å sette av tid til fritid, trening, fest og moro. Det er viktig å legge inn dager der du tar helt fri. Jobber du jevnt hele semesteret er dette lettere å få til, og du kan ta fri med god samvittighet!

Lykke til med semesteret! 

Del denne artikkelen

Les mer:

Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer