Praktisk kunnskap som redder liv – med Helsebrosjan 

Denne uken får du masse livreddende praktisk kunnskap som du får bruk for fra første sekund i jobb eller praksis!


Hvordan bli trygg på vitale parametere? Hvordan trene opp magefølelsen? Kan man stole på CRP? Hva skiller voksne og barns respons på sykdom? I ukas podkast diskuteres også en rekke vanlige feil som er relativt enkle å unngå hvis man bare vet om dem på forhånd.

«Det er desidert ingen tvil om at det å kjenne til og mestre riktig bruk av vitale parametre til å oppdage og vurdere alvorlighetsgraden til pasientene har bidratt til å redde liv og avverge dødsfall siden jeg begynte som sykepleier. Vi snakker om mye grunnleggende kartlegging, men også råd jeg har plukket opp etter hvert, men som jeg skulle ønske noen hadde delt med meg på slutten av studiet.» 

Helsebrosjan

Vemund Varg er den kloke og gode mannen bak «dekknavnet» Helsebrosjan. I denne episoden deler han ekstremt nyttige og verdifulle råd fra både egen erfaring kombinert med nylig dialog med mer enn > 50 000 følgere på TikTok og > 22 000 følgere på Instagram

Etter pomkastinnspillingen var Nils Christian enormt begeistret over hvor mye viktig og praktisk relevant som ble nevnt på kort tid.
– Vi kunne kalt podkasten «10 måter å ikke ta livet av pasienter», men det hadde kanskje blitt litt for drøyt, sier Nils Christian i starten av podkasten.

– Det var utrolig gøy å høre hvor oppdatert og kunnskapsbasert Helsebrosjan er i sin tilnærming til pasientbehandling. Vi prøver å vektlegge mange av de samme tingene som Vemund tok opp i podkasten, men her får du ekstremt mye livreddende kunnskap komprimert ned i kun én podkast.

Nils Christian

Hovedpunktene oppsummeres her, og utdypes og begrunnes i podkasten:
1. Magefølelse vs vitalia
2. NEWS, qSOFA og dypdykk i vitalia 
3. Rangering av vItalia fra viktigst til minst viktig
4. Vitalia hos barn
5. Hvorfor er CRP «old news»? 
6. Kompensasjonsmekanismer hos yngre
7. Oksygenmetning og oksygentilskudd ved KOLS
8. Væske til hjertesviktpasienter
9. Ustix
10. Oppskrift på nyresvikt: NSAIDS (Ibux og voltaren) og BT-medisin 
11. Blodprøver fra PICC-line

Podkastepisoden kan du høre her.

Vi anbefaler på det varmeste å følge Helsebrosjan på TikTok og Instagram.

Del denne artikkelen

Les mer: