3D-printet hjerteform gir mer anatomisk korrekte pepperkaker

Her får du Maria Lavik sin «hemmelige» oppskrift på hvordan få tak i pepperkakeformene

Vi har sjelden opplevd så mange tilbakemeldinger på rekordtid på vår instagramkonto som da vi publiserte bilde av Maria Lavik sine anatomiske hjertepepperkakeform.
Responsen ble så massiv at vi måtte invitere henne i vår podkast for å diskutere 3D-printing av pepperkaker. Siden det er eksamenstid må hun også hjelpe Nils Christian å behandle to pepperkakemenn med hver sin stoffskiftesykdom. Du kan høre episoden her.

Ta pepperkakebakingen til neste nivå
Her får du Maria Lavik sin «hemmelige» oppskrift på hvordan få tak i pepperkakeformene;

  1. Finn deg en person som har tilgang til 3D-printer
  2. Gå til denne nettsiden for å hente oppskriften til formen 
  3. Få personen til å printe formen for deg, og i mens kan du fremføre sinusknute sangen og snakke om hvor fantastisk hjertet er! 🫀 
  4. Når printen er ferdig så er det bare å trykke ut så mange pepperkaker du kunne tenke deg! 

Obs: Formene vaskes for hånd etter bruk, da plasten vil smelte i oppvaskemaskinen.»

Del denne artikkelen

Les mer:

Smittevernsnerdene går digitalt med MedEasy

Smittevernsnerdene og MedEasy har sammen laget en digital forelesningsserie i emnet smittevern! Forelesningene dekker både det eksamensrelevante og alt det praktisk relevante for helsepersonells arbeidshverdag. Både bedrifter og studenter kan glede seg over dette fantastiske kurset. Videoene er tilgjengelig digitalt […]

Les mer
Sørlandet sykehus inngår avtale med MedEasy

Prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus «flipper» internundervisningen for sine 330 ansatte fra og med våren 2023. Resultatet er høyere kvalitet i bredden av faget, hyppigere repetisjon, fornøyde ansatte og frigjort tid hos fagutviklere til enda tettere individuell oppfølging.

Les mer
Traumesideleie

Vår påskespesial er et must for alle som jobber med prehospital akuttmedisin, og viser hvordan vi fra lille Norge kan gjøre en stor forskjell i verden med kunnskap og forskning!

Les mer