Gjesteinnlegg

I dette gjesteinnlegget har vi fått besøk av Emma Haug Hanssen som studerer ved Lovisenberg diakonale høgskole.

Emma tagget oss i en av sine instagramstories tidligere i høst, hvor hun viste frem hvordan hun forberedte seg til eksamen i anatomi og fysiologi. Vi synes teknikken var så genial at vi ikke kunne dy oss for å sende henne en forespørsel om å dele teknikken med andre. Hun har i dette innlegget delt fremgangsmåten sin. Stor takk til Emma!

Hei!

Slik som mange av dere andre sykepleiestudenter skal jeg ha eksamen i anatomi og fysiologi i desember, og jeg trengte en god studieteknikk for å komme meg gjennom hele pensumet. Det er tross alt ekstremt mye kunnskap å ha kontroll på! Jeg bruker videoene og kompendiet på MedEasy for å få oversikt over de ulike emnene, men følte likevel at jeg trengte en god teknikk for å få oppsummert alt sammen.

Jeg fant derfor ut at jeg skulle henge opp lapper på veggen med ord og begreper som er relevante for forelesningene. Altså – under hver video så tar jeg notater, og fra notatene så velger jeg ord som jeg anser som ekstra viktige, eller ekstra utfordrende for den saks skyld! Eksempelvis så plukket jeg blant annet ut «mitokondrier», «aktiv transport» og «proteinsyntesen» fra videoene om cellebiologi.

Lappene henger jeg så opp på veggen (som for øvrig har fått navnet «anatomi-veggen») slik at de er godt synlige. Etter at man har kommet seg igjennom alle videoene, og dermed hele pensumet, så vil man ha en hel vegg full av fargerike anatomi-lapper!

Nå er det slik at hver gang jeg ser på veggen så ser jeg ordene, og prøver å tenke igjennom hva jeg husker fra dem. Husker jeg ingenting, så må jeg alltid slå det opp slik at jeg finner ut av hva det er. På den måten får jeg en hyppig oppsummering av pensumet i overkommelige mengder, samtidig som jeg blir oppmerksom på det jeg ikke har helt kontroll på (enda).

Det aller viktigste for meg er å regelmessig gå gjennom pensumet for meg selv. Selv om jeg lærte mye av å skrive lappene, er repetisjonen den viktigste delen avlæringsprosessen. Sist, men ikke minst, så vil jeg ønske alle mine medstudenter lykke til på eksamen. La oss alle kicke ass!

Skriv lapper med begreper.
Samle en god haug
Heng dem opp på veggen.
Repeter til alt sitter!

Del denne artikkelen

Les mer: