Verdensdagen for hjerte- og lungeredning

16. oktober er verdensdagen for hjerte- og lungeredning! Det feirer vi i MedEasy med å gjøre livreddende forelesninger om HLR og AHLR gratis tilgjengelig for alle på medeasy.no!


16. oktober er verdensdagen for hjerte- og lungeredning! Dagen er et initiativ fra Europeisk resuscitasjonsråd for å skape økt oppmerksomhet rundt livreddende førstehjelp, med spesielt fokus på hjerte- og lungeredning (HLR) og bruk av hjertestarter. Begge disse tiltakene regnes som førstehjelp som alle personer bør kunne utføre uavhengig av om de er helsepersonell eller ikke. Helsepersonell som jobber innen akuttmedisin forventes i tillegg å være trent i avansert hjerte- og lungeredning (AHLR).

For oss i MedEasy er det å dele livreddende kunnskap til flest mulig det vi jobber for hver eneste dag. For å nå ut til flest mulig med undervisning om HLR og AHLR er derfor alle våre videoer om dette temaet gratis tilgjengelig på MedEasy.no. Alle nye brukere har for øvrig gratis og uforpliktende tilgang til alt vårt innhold i 24 timer.

HLR oppsummert i to livreddende setninger og et bilde:

Dersom det ikke er tegn til liv, så ringer du 113 og starter telefonveiledet hjerte-lunge-redning. Hvis det er mulig å finne hjertestarter i nærheten, kobles denne til raskest mulig, og deretter følger du instruksjonene den gir.

Vil du ha denne grafikken på veggen på jobb eller venterommet? Sjekk ut vår nye HLR-poster.

Del denne artikkelen

Les mer: