Eksamensinnspurt og Tante Olga-modus

Vi får mange spørsmål om hva man bør prioritere og hvordan man bør strukturere tiden de siste ukene før nasjonal eksamen for norske sykepleierstudenter.

I denne episoden deler Nils Christian sine beste tips til alle som er i Tante Olga-modus!

Noe av det viktigste er at man tidlig nok konverterer fra ren innlagring av kunnskap til å begynne å aktivt øve på uthenting av kunnskap. Det å bli god på nasjonal eksamen kan på mange måter sammenlignes med å skyte straffespark. Det er fint å lese teori og se de beste skyte, men skal du score på egne straffespark må du skyte masse baller i mål.
På samme måte må man aktivt øve på tidligere eksamensoppgaver.

Her er fire tips for å maksimere læringsutbyttet de siste ukene:

  1. Kom gjennom alle videoer i anatomi og fysiologi på medeasy.no. Sorte huller i pensum er det verste for pasientene dine, og derfor er det også det sensor vil reagere mest negativt på. Oversikt er ekstremt mye viktigere enn detaljene både på eksamen og i praksis.
    Hvis du ligger skikkelig bakpå, er det fortsatt mulig å gå i tante Olga-modus og komme gjennom ved å se 1–2 tema hver dag den kommende uka.
  2. Start systematisk repetisjon av alle tidligere nasjonale eksamener så snart du er gjennom alle videoene i anatomi og fysiologi. Lat som det er eksamen på ekte. Du kan gjøre dette alene eller, kanskje aller helst, i en god og trygg kollokviegruppe.
  3. Så til det kanskje viktigste punktet når det gjelder å maksimere læring: Hver gang du står fast anbefaler vi at du ser den aktuelle videoen som besvarer dette spørsmålet på nytt på medeasy. På denne måten vil du tette huller og huske for alltid.
  4. Det siste gode tipset: Lurelæring gjør skikkelig vondt mens det pågår, fordi man blir både sliten og irritabel av å tette huller i kunnskapen. Men det funker bedre enn noe annet med tanke på taktisk øving til nasjonal eksamen og det å få dette stoffet over i langtidsminnet.
    Grad av resirkulering er stor på nasjonal eksamen, så hvis du rekker å jobbe på denne måten vil du definitivt oppleve mestring på eksamen. Klassisk vinn-vinn-vinn (men det starter litt vondt)!

Kort oppsummert:

Se alle videoene, gjør tidligere eksamener og se videoer på nytt når du står fast på noe!

Masse lykke til med innspurten! Snart kan du nyte velfortjent juleferie og lade opp til en veldig spennende vår hvor vi er klar for å hjelpe deg videre gjennom ditt pensum!
Hvis du skal ha sykdomslære, farmakologi eller medikamentregning har vi ryggen din igjen!
Vi har oppdatert og publisert masse nye videoer i sykdomslære denne høsten, og til våren kommer det enda mer. Vi gleder oss til å bygge bro mellom teori og praksis ved å vise hvordan organene du har lært om i høst blir syke, og ikke minst hvordan vi kan behandle dem.

Del denne artikkelen

Les mer: