1. Oversikt over fordøyelsessystemet
1. Oversikt over fordøyelsessystemet
20 min
2. Øvre del av fordøyelseskanalen
2. Øvre del av fordøyelseskanalen
20 min
3. Bukhinnen og krøs
3. Bukhinnen og krøs
10 min
4. Nedre del av fordøyelseskanalen – tynntarmen
4. Nedre del av fordøyelseskanalen – tynntarmen
17 min
5. Nedre del av fordøyelseskanalen – tykktarm og endetarm
5. Nedre del av fordøyelseskanalen – tykktarm og endetarm
18 min
6. Fordøyelsessystemets blodforsyning
6. Fordøyelsessystemets blodforsyning
11 min
7. Lever og galleblære
7. Lever og galleblære
32 min
8. Bukspyttkjertelen (pancreas)
8. Bukspyttkjertelen (pancreas)
16 min
9. Fordøyelsessystemets regulering
9. Fordøyelsessystemets regulering
27 min
10. Opptak av karbohydrater, proteiner og fett
10. Opptak av karbohydrater, proteiner og fett
  • Introduksjon
  • Nedbrytning av karbohydrater
  • Nedbrytning av fett
  • Nedbrytning av proteiner
  • Absorpsjon av næringsstoffer
  • Absorpsjon av karbohydrater
  • Absorpsjon av fett
  • Absorpsjon av protein
  • Oppsummering
  • Eksamensoppgaver
26 min
11. Absorpsjon av væske, salter, vitaminer og sporstoffer
11. Absorpsjon av væske, salter, vitaminer og sporstoffer
15 min
12. Stoffomsetningen
12. Stoffomsetningen
19 min

10. Opptak av karbohydrater, proteiner og fett

I denne videoen gjennomgår vi først de ulike næringsstoffenes oppbygning. Deretter gjennomgår vi alle detaljer du må kunne om nedbrytning og absorpsjon av karbohydrater, proteiner og fett.

Sist oppdatert 13.9.2020

Referer til denne forelesningen   

Hurtigtaster:
  • Mellomrom
    Play/pause
  • Hopp tilbake
  • Hopp frem
  • 1
    1x fart
  • 2
    1.25x fart
  • 3
    1.5x fart
  • 4
    1.75x fart
  • F
    Fullskjerm