5. Nedre del av fordøyelseskanalen – tykktarm og endetarm
18 min
6. Fordøyelsessystemets blodforsyning
11 min
7. Lever og galleblære
32 min
8. Bukspyttkjertelen (pancreas)
16 min
9. Fordøyelsessystemets regulering
27 min
10. Opptak av karbohydrater, proteiner og fett
Introduksjon
Nedbrytning av karbohydrater
Nedbrytning av fett
Nedbrytning av proteiner
Absorpsjon av næringsstoffer
Absorpsjon av karbohydrater
Absorpsjon av fett
Absorpsjon av protein
Oppsummering
Eksamensoppgaver
26 min
11. Absorpsjon av væske, salter, vitaminer og sporstoffer
15 min
12. Stoffomsetningen
19 min
Notater
Spillelister
Handout
10. Opptak av karbohydrater, proteiner og fett
I denne videoen gjennomgår vi først de ulike næringsstoffenes oppbygning. Deretter gjennomgår vi alle detaljer du må kunne om nedbrytning og absorpsjon av karbohydrater, proteiner og fett.
Sist oppdatert 13.9.2020
Referer til denne forelesningen▾
Hurtigtaster:
Mellomrom
Play/pause
←
Hopp tilbake
→
Hopp frem
1
1x fart
2
1.25x fart
3
1.5x fart
4
1.75x fart
F
Fullskjerm
Tilbakemelding
Still oss gjerne spørsmål dersom du lurer på noe etter å ha lest denne artikkelen.
Vi svarer på alle spørsmål og leser alle kommentarer.