Gode råd til deg som er ferdig med videoene på MedEasy💪

Disse rådene passer for deg som har kommet gjennom pensum og trenger råd til hvordan du skal bruke tiden smartest til repetisjon og terping.

Velkommen til «repetisjonsmodus» som leder til toppkarakter (og velfortjent juleferie).

Hva kjennetegner de som gjør det best?

Klarer du å kombinere gjennomgang av tidligere eksamensoppgaver fra NOKUT med omtrent 15–20 timer med målrettet repetisjon av videoer på MedEasy og 2000 flervalgsoppgaver i appen? Da vil du statistisk sett havne i den eksklusive gruppen som får toppkarakter på nasjonal eksamen. Her er tre konkrete råd til deg som er gjennom alle videoene på MedEasy og sikter mot toppen av karakterskalaen:

1) Gå «all in» på tidligere eksamensoppgaver

Vi anbefaler at du systematisk jobber deg gjennom alle tidligere eksamensoppgaver fra 2015–2022. Lat som det er eksamen og svar utfyllende på data med selvpålagt tidspress. Gå gjerne sammen og gjør dette i kollokviegruppen din – da er det lettere å holde motivasjonen oppe og prosessen blir både gøyere og mer lærerik.

2) Målrettet repetisjon av videoer

Hver gang du står fast på en eksamensoppgave anbefaler vi at du ser videoen om det aktuelle temaet helt eller delvis på nytt. De aller beste klarer å prioritere 10–20 timer med slik målrettet repetisjon den siste uken før eksamen. Da ender du med å gjøre målrettet repetisjon av tema med høy eksamensrelevans!

3) Kom deg over 2000 flervalgsoppgaver

Flervalgsoppgaver kommer på nasjonal eksamen og utgjør ganske mange poeng. Hvis du gjør minst 20 flervalgsoppgaver på «random» tema tre ganger daglig frem til eksamen, så er du forberedt. Flervalgsoppgavene terper på alle læringsmål i læringsutbyttebeskrivelsen, så dette blir også målrettet repetisjon i “bredden” av pensum.

Kort vei fra bunn til topp

Det som skilte stryk og toppkarakter i 2021 var kun 25 timers innsats! Klarer du å legge ned en ekstraordinær innsats de siste ukene, så kan det fort resultere i ekstraordinære resultater!

Hvem er de som stryker?

De som ikke kom gjennom alle videoene før eksamen og gjorde mindre enn 1000 flervalgsoppgaver fikk statistisk sett karakter F eller E på nasjonal eksamen i 2021. Er du ikke ferdig med videoene enda er det rett og slett tidenes skippertak som gjelder de neste dagene! Dersom det vil ta mer enn et par dager å se ferdig alle videoene kan du vurdere å konvertere til disse rådene. På under én uke er det mulig å se over 50 timer video og gjøre 1500 flervalgsoppgaver hvis du går «all in». Studenter som klarte å passere dette målet i fjor fikk statistisk sett karakter C. Du kan lese mer utfyllende om studien og usikkerhet knyttet til tallene som ligger til grunn for grafen her.

Bonustips: Vi fremhever det viktigste i pensum fra alle kapitler på TikTok og i julekalenderen vår på Instagram!

Del denne artikkelen

Les mer:

Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer