Patofysiologiens år

Hvis du bruker tid på enkle bilder som forklarer ulike sykdommers patofysiologi, kan du ofte resonnere deg frem til både symptomer, funn og behandling uten å pugge! Det gir både trygge pasienter og toppkarakter på din eksamen!

Derfor går vi i MedEasy i 2023 «all in» på patofysiologi, altså læren om hva som skjer i et sykt organ sammenlignet med et friskt organ.

I stedet for å forklare hvor genialt dette er med tekst, skal du få se noen konkrete eksempler fra våre nye videoer om sykdommer i fordøyelsessystemet. Ofte kan en enkel figur og noen få stikkord om de underliggende sykdomsmekanismene hjelpe deg med å forstå og huske. I sykdomslære funker pugging dårlig, man må forstå sykdommene!

Her ser du patofysiologi ved ileus (tarmslyng). Denne figuren forklarer alt som er viktig.
Forelesningen vår er lagt opp nesten 100 % omkring denne figuren.
Her ser du at en protease aktiveres for tidlig inne i pancreas og ender med å spise pancreasvev i stedet for å fordøye proteiner i duodenum. Immunforsvaret liker dette dårlig og setter i gang en immunrespons som påvirker hele kroppen.

I løpet av 2023 vil det dukke opp stadig flere oppsummeringsartikler i menyen på MedEasy.no. Der får du blant annet patofysiologien enkelt forklart med bilde og stikkord. Disse artiklene vil etterhvert utgjøre vårt nye kompendium i sykdomslære 💪

Lær sykdomslære med oss på medeasy.no!

Del denne artikkelen

Les mer:

Studietips: Lag en studieplan!

Et av våre beste studietips er å lage en studieplan. Her får du vite hvorfor og hvordan, og skal du ta nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi i høst har vi laget en fiks ferdig studieplan til deg.

Les mer
Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer