Patofysiologiens år

Hvis du bruker tid på enkle bilder som forklarer ulike sykdommers patofysiologi, kan du ofte resonnere deg frem til både symptomer, funn og behandling uten å pugge! Det gir både trygge pasienter og toppkarakter på din eksamen!

Derfor går vi i MedEasy i 2023 «all in» på patofysiologi, altså læren om hva som skjer i et sykt organ sammenlignet med et friskt organ.

I stedet for å forklare hvor genialt dette er med tekst, skal du få se noen konkrete eksempler fra våre nye videoer om sykdommer i fordøyelsessystemet. Ofte kan en enkel figur og noen få stikkord om de underliggende sykdomsmekanismene hjelpe deg med å forstå og huske. I sykdomslære funker pugging dårlig, man må forstå sykdommene!

Her ser du patofysiologi ved ileus (tarmslyng). Denne figuren forklarer alt som er viktig.
Forelesningen vår er lagt opp nesten 100 % omkring denne figuren.
Her ser du at en protease aktiveres for tidlig inne i pancreas og ender med å spise pancreasvev i stedet for å fordøye proteiner i duodenum. Immunforsvaret liker dette dårlig og setter i gang en immunrespons som påvirker hele kroppen.

I løpet av 2023 vil det dukke opp stadig flere oppsummeringsartikler i menyen på MedEasy.no. Der får du blant annet patofysiologien enkelt forklart med bilde og stikkord. Disse artiklene vil etterhvert utgjøre vårt nye kompendium i sykdomslære 💪

Lær sykdomslære med oss på medeasy.no!

Del denne artikkelen

Les mer: