Har du gått på en smell i nervesystemet?

Bilde av et nervesignal som har stoppet opp over en forvirret hjerne

Her er forklaringen på hvorfor dette skjer, og hvordan du snur dette til noe positivt som gir selvtillit og mestring før eksamen!

Mange opplever en dupp i både mestring og motivasjon når de lærer om nervesystemet første gang. Dette er både vanlig og forventet, og heldigvis også forbigående for alle som plukker opp hansken og ikke mister troa. For å komme tilbake til mestring må det helt enkelt trykkes play oftere!

Hver høst får vi bekymrede meldinger fra studenter som opplever at de synes nervesystemet er vanskelig å få oversikt over. For mange oppleves det nesten helt uoverkommelig. De første kapitlene om celler og vev gikk typisk ganske bra, men så sa det plutselig bom stopp! Det er masse nye ord og mange kompliserte sammenhenger, og på toppen av det hele er det det mest omfattende og tidkrevende kapittelet i hele pensum.

Er jeg rett og slett ikke smart nok?

Selv om man fort kan føle at man mangler brainpower på første date med nervesystemet, så er det ingen grunn til å gi opp! Alle har det på samme måte! Det er helt umulig å forstå alle funksjonene til nervesystemet på første forsøk. Årsaken er at nervesystemet enten direkte eller indirekte påvirker og kontrollerer alle andre organsystemer. Etter tilbakemeldinger fra tusenvis av studenter har vi i MedEasy funnet det vi mener er den optimale reisen gjennom nervesystemet både faglig og pedagogisk. Men til og med våre videoer om nervesystemet vil utfordre grensene for hvor mye nytt man kan lære på en gang. Heldigvis finnes det en enkel medisin som garantert vil gi tilbake mestringsfølelsen.

Løsningen er enkel: Trykk play!

Denne figuren viser hvorfor det å fortsette å trykke play vil gi deg mestringsfølelsen og godfølelsen tilbake! Selv om du forlater kapittelet om nervesystemet uten at du føler du har fått oversikt, så vil oversikten komme via de resterende temaene! Alle andre temaer vil nemlig inneholde elementer av nervesystemet som vil repetere og øke dybdeforståelsen som man typisk ikke fikk i første møte med nervesystemet.

Hvordan funker dette, sånn helt seriøst?
Forklaringen er like enkel som den er genial! Både hjerte, lunger, nyrer, lever og muskler vil direkte reguleres eller påvirkes av nervesystemet. Dermed oppstår det både «baklengs» og «forlengs» læring samtidig når du fortsetter å trykke play. Du har kanskje hørt din lærer si at anatomi og fysiologi er et modningsfag? Da er det er akkurat dette som menes! Når du fortsetter å trykke play (og ikke gir opp), så vil det bokstavelig talt dannes et nettverk av forståelse på tvers av temaene. Dette nettverket er en garanti for at du vil klare deg bra på eksamen! Den deilige mestringsfølelsen kommer når du er litt over halvveis i pensum. Da vil du kunne bruke forståelse fra f.eks. hjertemuskulatur til å nesten automatisk forstå hvordan skjelettmuskulatur fungerer. Å lære om kroppen starter typisk med hodepine og følelse av å ikke mestre, men belønningen for å fortsette å utfordre seg selv er massiv og nesten ikke til å tro! Det har aldri vært enklere enn nå å komme over kneika – alt du trenger er å trykke play!

MedEasy.no er det 24 timer gratis og uforpliktende prøvetilgang for alle nye brukere, og du har mulighet til å stille spørsmål direkte til våre leger og sykepleiere i slutten av hver video.

Relatert:

Våre beste studietips
Camillas beste tips for å mestre sykepleiestudiene
Det perfekte tilbehør til videoene på MedEasy!
Strever du med notater eller motivasjon?
Småbarnsliv og sykepleierstudier

Del denne artikkelen

Les mer: