Markeringstusjbonanza

Det nærmer seg eksamen! Veldig mange bruker pensum aktivt og velger å markere med markeringstusj når de leser, noen skriver også stikkord og viktige momenter i margen. Enten du er en som jobber jevnt og trutt eller om du er en “skippertaksperson”, har du sannsynligvis opplevd at det er vanskelig å vite hva og hvor mye som skal markeres.  

Uansett hvordan man snur og vender på det, så skal så mye som mulig av pensumet læres og integreres i hjernen – både for å gjøre det best mulig på eksamen, men ikke minst for å kunne ha nytte av det i praksis. Det er jo nettopp i praksis at kunnskapen din vil gjøre den store forskjellen.  

Det er lett å tenke at hele siden er viktig – og da mer eller mindre ha en intens trang til å markere alt som står på siden. Men, tenk på markering mer som nøkkelord/#hashtags. Hvis du legger ut et snasent bilde av deg selv i sykepleieruniform i praksis på Instagram, så vil du kanskje merke bildet med #sykepleierstudent #praksis #medeasy. Til tross for den kjente frasen “et bilde sier mer enn 1000 ord”, så merker du ikke bildet med > 1000 hashtags, gjør du vel?  

Nettopp denne tankegangen må du ta med deg inn i markeringstusjbonanzaen din! Merk det som er desidert viktigst – nøkkelordene – de som gir mening for deg. Ta aktivt stilling til det som er viktig i teksten. Det vil også gjøre at du raskt finner frem til hovedelementene i teksten når du repeterer pensum. 

For dere som ikke bruker Instagram til å publisere bilder i uniform, så sier vi at en gyllen regel er å markere maks 10 % av siden. Det er kun da man vil få en opplevelse av at markeringene i teksten skiller seg ut og fanger blikket. Dersom man markerer noe særlig mer enn dette så vil markeringen miste sin effekt.  

Det er kanskje vanskelig å vite hva som er viktig og som da skal markeres. Det som kan være greit å tenke på er at det finnes ikke noe fasitsvar for hva som er viktig for DEG – for du skal tross alt markere det som du opplever at hjelper deg til å lære best mulig.  

Lykke til videre med innspurten til eksamen.  
Hele MedEasy-teamet heier stort på dere

Del denne artikkelen

Les mer:

Studietips: Lag en studieplan!

Et av våre beste studietips er å lage en studieplan. Her får du vite hvorfor og hvordan, og skal du ta nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi i høst har vi laget en fiks ferdig studieplan til deg.

Les mer
Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer