Markeringstusjbonanza

Det nærmer seg eksamen! Veldig mange bruker pensum aktivt og velger å markere med markeringstusj når de leser, noen skriver også stikkord og viktige momenter i margen. Enten du er en som jobber jevnt og trutt eller om du er en “skippertaksperson”, har du sannsynligvis opplevd at det er vanskelig å vite hva og hvor mye som skal markeres.  

Uansett hvordan man snur og vender på det, så skal så mye som mulig av pensumet læres og integreres i hjernen – både for å gjøre det best mulig på eksamen, men ikke minst for å kunne ha nytte av det i praksis. Det er jo nettopp i praksis at kunnskapen din vil gjøre den store forskjellen.  

Det er lett å tenke at hele siden er viktig – og da mer eller mindre ha en intens trang til å markere alt som står på siden. Men, tenk på markering mer som nøkkelord/#hashtags. Hvis du legger ut et snasent bilde av deg selv i sykepleieruniform i praksis på Instagram, så vil du kanskje merke bildet med #sykepleierstudent #praksis #medeasy. Til tross for den kjente frasen “et bilde sier mer enn 1000 ord”, så merker du ikke bildet med > 1000 hashtags, gjør du vel?  

Nettopp denne tankegangen må du ta med deg inn i markeringstusjbonanzaen din! Merk det som er desidert viktigst – nøkkelordene – de som gir mening for deg. Ta aktivt stilling til det som er viktig i teksten. Det vil også gjøre at du raskt finner frem til hovedelementene i teksten når du repeterer pensum. 

For dere som ikke bruker Instagram til å publisere bilder i uniform, så sier vi at en gyllen regel er å markere maks 10 % av siden. Det er kun da man vil få en opplevelse av at markeringene i teksten skiller seg ut og fanger blikket. Dersom man markerer noe særlig mer enn dette så vil markeringen miste sin effekt.  

Det er kanskje vanskelig å vite hva som er viktig og som da skal markeres. Det som kan være greit å tenke på er at det finnes ikke noe fasitsvar for hva som er viktig for DEG – for du skal tross alt markere det som du opplever at hjelper deg til å lære best mulig.  

Lykke til videre med innspurten til eksamen.  
Hele MedEasy-teamet heier stort på dere

Del denne artikkelen

Les mer:

Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer