Fem tips til deg som skal ta konteeksamen i anatomi og fysiologi

Funket ikke plan A helt som den skulle på eksamen i desember?

Husk at alfabetet har 28 bokstaver til, og det er ingen grunn til å deppe eller tenke at du ikke er god nok! Tvert imot er det all grunn til å feire at du skal på en ny date med menneskekroppen!

Anatomi og fysiologi er et modningsfag. Det er gode nyheter, fordi det betyr at det blir mye enklere å forstå når du skal repetere de ulike emnene enn det var å lære det samme for første gang! Husk at du du heller ikke er alene. Statistikk fra NOKUT viser at 25 % av alle de dyktige studentene som tok anatomieksamen i høst skal gjøre et nytt forsøk i april.

1. Arbeidsinnsatsen er det aller viktigste

Vi har forsket på arbeidsinnsatsen til våre studenter helt siden vi startet i 2014, og mønsteret vi ser er akkurat det samme hvert år. Resultatene fra 2021 tyder på at de som så alle videoer på MedEasy minst én gang og gjorde mer enn 1500 flervalgsoppgaver i appen vår fikk karakter C eller høyere. Studien viste også at de studentene som ikke klarte å bestå eksamen i snitt hadde gjort mindre enn 1000 flervalgsoppgaver og sett mindre enn 50 timer på videoforelesninger. Dersom du kjenner deg igjen og klarer å doble innsatsen vil du (statistisk sett) få fem ganger bedre karakter! Husk at innsatsen du la ned til ordinær eksamen ikke var forgjeves hvis du legger på en ny solid sluttspurt med repetisjon i tillegg!

2. Bruk vårt kompendium i anatomi og fysiologi aktivt

Kompendiet vårt er det perfekte tilbehøret til MedEasy-videoene og fungerer helt optimalt i hektiske eksamensforberedelser! Her finner du alt det viktigste stoffet samlet på ett og samme sted. Kan du det som står i kompendiet er det nesten umulig å stryke på eksamen! Kompendiet inneholder sjekklister for alle læringsmålene i alle tema, så du kan eliminere muligheten for ubehagelige overraskelser på eksamen. Bestiller du i dag så rekker du å gå gjennom kompendiet samtidig som du repeterer videoene på nytt før eksamen.

3. Ikke bli passiv – bruk alle sanser!

Vi vet at det kan være mer krevende å organisere kollokviegrupper og sette av tid til å lese til konteeksamen siden vårsemesteret går sin gang og må ha førsteprioritet. Du må ta noen aktive valg og sette av tid til å studere og repetere. Tiden du setter av må fylles med kvalitet. En sikker vinner for effektiv læring er å bruke flest mulig sanser når du lærer. Se, skriv, les, hør, tegn, snakk, føl, tenk, lukt og smak på anatomien! Hvis du tar notater i kompendiet fra MedEasy mens du ser videoene våre, så vil du aktivere alle de viktigste sansene og ende med å både se, høre, skrive og tegne. Du vil også aktivt krysse av på læringsmålene i kompendiet. Kan du alle læringsmålene, så kan ingen lure deg på eksamen!

4. Øv på uthenting av kunnskap så ofte du kan

Siden konteeksamen kommer på toppen av alt annet denne våren er det viktig å utnytte tiden maksimalt. Eksamen tester din evne til å hente ut kunnskap fra hjernen og anvende denne i en situasjon preget av stress. For å lykkes med dette må du øve på nettopp dette:
Uthenting av kunnskap (og gjerne når du er stressa). Man kan lære ekstremt mye ved å utnytte tid under reise, i pauser når du trener eller hvis du står i kø. Her er tre måter å gjøre dette på:
a) Gjør 20 flervalgsoppgaver i appen hver morgen når du våkner og gjør minst 10 oppgaver hver gang du tenker negative tanker om konten.
b) Arranger minst én ukentlig konteeksamen for deg selv frem til eksamen. Du finner tidligere eksamensoppgaver her.
c) Se på figurer i kompendiet og beskriv alt du ser for deg selv før du leser teksten.

5. Tenk på pasientene dine og få jobben gjort

Konteeksamen i april bare en liten hump på veien for å bli så god sykepleier som mulig! Pasientene dine forventer mye mer av deg enn bestått, så her er det bare å brette opp armene og få jobben gjort! Leser du dette før april, så har du fortsatt ganske god til på å nå følgende tydelige mål:

  1. Se alle videoer på MedEasy
  2. Ta notater i kompendiet
  3. Gjør mer enn 1500 flervalgsoppgaver i MedEasy-appen

Masse lykke til!

Del denne artikkelen

Les mer: