Kjære student!

Det er kun én ting som påvirker prestasjonen din på eksamen i ekstremt stor grad, og det er ikke IQ, graden av “klisterhjerne” eller karakterer fra videregående skole.

Vi er i slutten av august. Det er siste krampetrekning med både sommer og fadderuke. Kanskje tenker du at nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi ikke er før 15. desember – og det er jo lenge til. MEN: Vi i MedEasy er litt som de som elsker jula og teller ned til julaften allerede midt på sommeren, den store forskjellen er imidlertid at vi teller ned til eksamen. Og ja, det er relativt god tid til eksamen, men det er hvis du starter nå! 

Det er nemlig kun én ting som påvirker prestasjonen din på eksamen i ekstremt stor grad, og det er ikke IQ, graden av “klisterhjerne” eller karakterer fra videregående skole. Heldigvis – for ingen av disse kan vi gjøre noe med i dag. Det viktigste er hardt arbeid! Da mener vi ikke hardt arbeid som når du løfter det tyngste du kan i benkpress (les: jobber i skippertak de siste 72 timene før eksamen), nei – her er det jevnt og godt arbeid som gjelder. Og det beste med dette er at du har kontroll over arbeidsinnsatsen selv!

Det er ingenting som kommer av seg selv, du må sette av tid til å studere. Fra tidligere år har vi sett at de som bruker mest tid på å se videoforelesninger og gjøre flervalgsoppgaver, statistisk sett også er de som gjør det best på eksamen.  

Det er fort gjort å henge seg opp i karakterer, og ikke minst føle på at det er vanskelig å nå toppsjiktet og å være supernerd. Men med godt arbeid så kan du både “kicke ass” på eksamen, og du kan få uvurderlig kunnskap som du virkelig får bruk for, både i praksis og som ferdig utdannet sykepleier.  

I år kreves det selvdisiplin som student, som følge av at covid-19 setter begrensninger for fysisk oppmøte på mye. Det krever at du er strukturert og jobber jevnt. Det kan være utfordrende å jobbe godt hjemmefra og derfor har vi i MedEasy har laget et forslag til studieplan.

Take home message: 15 desember er mindre enn fire måneder unna, og reisen gjennom menneskekroppen tar tid. Skal du bli virkelig god så må du lære og forstå. Start nå! Se videoforelesninger og gjør flervalgsoppgaver på MedEasy, jobb i kollokvie, skriv, tegn og gjør tidligere eksamensoppgaver, så kan vi love deg at reisen gjennom kroppen blir lærerik og spennende! 

Vi svarer gjerne på spørsmål du måtte ha på veien – bare send oss en melding i slutten av en video, så hjelper vi deg gjerne.

Lykke til!

Del denne artikkelen

Les mer: