Hvordan lykkes på konteeksamen i anatomi og fysiologi?

En person som pusler et uferdig bilde av menneskekroppen

Var du en av dem som ikke kom helt i mål til nasjonal eksamen og som skal konte i april? Sykepleierstudent Kamilla er et fantastisk eksempel på at det fortsatt er mulig å få til dette på en god måte!

Tallene fra NOKUT viser at hver fjerde student ikke bestod nasjonal eksamen.
Var du en av dem som ikke rakk å bli helt ferdig med «anatomi og fysiologi-puslespillet» i desember? Det er ingen grunn til å deppe eller tenke at du ikke er god nok! Nasjonal eksamen definerer ikke hvor smart du er eller ditt menneskeverd. Det er tvert imot bare en liten hump på veien mot å bli så flink sykepleier som forventes av deg der ute i praksis.

I denne episoden deler Erik og Nils Christian sine topp 15 tematiske tips før konten 2023!

De fleste som stryker kan peke på klare årsaker til det ikke gikk som planlagt. For noen har livet bydd på motstand som krevde at både oppmerksomhet og tankekraft måtte brukes til andre ting enn kunnskap om menneskekroppen i fjor høst. Andre har kanskje tvert imot hatt et så gøy og sosialt første møte med studiehverdagen at de glemte å studere? Det er ingen skam, og kanskje tvert imot et høstsemester man kommer til å huske tilbake på med et stort smil den dagen man er 99 år og dement. For veldig mange er det bare uvant og krevende å finne gode studievaner i ny by, nytt miljø og som førstegangsstudent på universitet eller høyskole. Forklaringene er mange hvis man skal være selvkritisk, men det er mye lurere å se fremover! Uansett hva som var årsak til at du ikke kom i mål på første forsøk, så håper vi at dette blogginnlegget kan gi deg inspirasjon og tro på at du kan nå målet likevel!

Kamilla deler sin ærlige og inspirerende historie

Nils Christian fikk nylig besøk av sykepleierstudent Kamilla Isaksen som på en forbilledlig måte delte sine erfaringer med å stryke på nasjonal eksamen to ganger før hun gjorde tidenes comeback på tredje forsøk! Du kan lytte til episoden her. Kamilla er nå mange erfaringer rikere og har kommet styrket og smilende ut av en krevende periode med motgang i anatomi og fysiologi. Hun har erfart at motivasjon faktisk oppstår som en konsekvens av å prøve flere ganger. Det viktigste Kamilla deler i denne episoden er forståelse, trøst og støtte, samtidig som hun er veldig tydelig på hva som skal til for å lykkes.

Kamillas topp 5 kontetips:

  1. Riktig innstilling og tilstrekkelig arbeidsinnsats – trykk play ofte!
  2. Ikke mist motet, for det er mye lettere å få oversikt når man prøver for andre gang.
  3. Lag en studieplan med konkrete og oppnåelige mål for å komme gjennom pensum.
  4. Bruk anatomi- og fysiologiboka («kompendiet») aktivt samtidig som du ser videoer på medeasy.no.
  5. Bruk kollokviegruppe og hent støtte hos dine gode hjelpere ❤️

Relatert: Les Nils Christians beste kontetips fra 2022

Hvis man sammenligner å bli god i anatomi og fysiologi med å pusle et bilde av menneskekroppen, så er det mye enklere å fortsette pusleprosessen i januar enn det var å starte for første gang i august. Så snart du begynner å få oversikt over flere kapitler, vil tempo og mestring øke i rakettfart!

Og forresten❤️

Del denne artikkelen

Les mer:

Studietips: Lag en studieplan!

Et av våre beste studietips er å lage en studieplan. Her får du vite hvorfor og hvordan, og skal du ta nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi i høst har vi laget en fiks ferdig studieplan til deg.

Les mer
Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer