Fem ting Helsebrosjan skulle ønske han visste som nyutdannet 

I ukens podkastepisode deler Helsebrosjan sine fem viktigste generelle råd til nyutdannede. Rådene er minst like relevante for alle som skal ut i praksis eller sommerjobb!

Hvordan kan du håndtere usikkerhet i møte med nye oppgaver og pasienter? Hva gjør du når du blir usikker faglig? Hvordan håndtere det store ansvaret som følger med pasientarbeidet? Hva gjør du når du gjør din første feil?

– Da jeg fullførte sykepleierstudiet i 2018 skulle jeg i et retroperspektiv ha ønsket at noen delte råd for nyutdannede i jobb. Majoriteten begynner som regel mens faste ansatte tar seg ferie og det har lett for å bli overveldende som ny når man da brått får mye ansvar, samtidig som man skal sette seg inn i rutiner uten at noen kjente faste ansatte egentlig er der. I denne podcasten snakker vi mye om ting jeg skulle ønske at jeg visste som en nyutdannet, forklarer Vemund Varg

Vemund Varg er den kloke og gode mannen bak «dekknavnet» Helsebrosjan. I denne episoden deler han ekstremt nyttige og verdifulle råd fra både egen erfaring kombinert med nylig dialog med mer enn > 50 000 følgere på TikTok og > 22 000 følgere på Instagram

– Rådene er først og fremst basert på egne erfaringer fra flere år i jobb både i hjemmesykepleie og kommunal døgnenhet, men jeg har også fått masse fantastiske innspill etter å ha utfordret følgerne mine på hva de skulle ønske at de visste som nyutdannede, forklarer Vemund.

Hovedpunktene oppsummeres her, og utdypes og begrunnes i podkasten:
1. Det er lov til å spørre om hjelp, og hvordan du gjør det er av betydning.
2. Du kan kontakte både sykehus og fastlege når du blir usikker
3. Vær forberedt på stort ansvar som kommer brått
4. Ingen går feilfrie gjennom en karriere – hva skal du gjøre når noe går feil?
5. Husk å behandle alle pasienter som om de var din egen bestemor

– Helsebrosjan er en ekstremt god formidler av både fag og gleden ved å få jobbe med pasienter i hverdagen. Måten han balanserer humor og alvor på en respektfull måte er helt i verdensklasse! Helsebrosjan inspirerer, motiverer og får oss til å smile av hverdagslige og ofte teite små utfordringer vi møter på i helsevesenet. Jeg er superfan, sier Nils Christian etter innspilling. 

Podkastepisoden kan du høre her.

Vi anbefaler på det varmeste å følge Helsebrosjan på TikTok og Instagram.

Del denne artikkelen

Les mer: