Verdens håndhygienedag

WHO har etablert 5. mai som verdens håndhygienedag. I år er fokuset hånddesinfeksjon.

Riktig utført håndhygiene er det beste tiltaket i kampen mot infeksjoner og antibiotikaresistens i helsetjenesten. Skal det være effektivt må det utføres til rett tid, med rett teknikk og med effektive hånddesinfeksjonsmidler.

Hånddesinfeksjon er en relativt enkel prosedyre. Likevel er vanlige feil å ikke rengjøre hendene til rett tid, å benytte for lite hånddesinfeksjonsmiddel, og at deler av hendene ikke rengjøres. Folkehelseinstituttet og regionale kompetansesentre for smittevern har laget en kort animasjonsvideo som viser riktig bruk:

© Folkehelseinstituttet

Vil du lære mer?
En grundig innføring får du i filmen «Alle mann til pumpene» (7 min, Folkehelseinstituttet). Vil du lære mer om mikrober og smittekjeden kan du se våre forelesninger i mikrobiologi.

Folkehelseinstituttets nettsider finner du enda mer informasjonsmateriell. Vi anbefaler alle å lese gjennom deres powerpointpresentasjon om både riktig håndhygiene og hanskebruk. Ellers finner du blant annet quiz, plakater og flere filmer. Hva med å bruke en pause i eksamenslesingen til å teste kollokviegruppas kunnskaper i en kahoot?

Kilde: Folkehelseinstituttet, fhi.no.

Del denne artikkelen

Les mer:

Studietips: Lag en studieplan!

Et av våre beste studietips er å lage en studieplan. Her får du vite hvorfor og hvordan, og skal du ta nasjonal eksamen i anatomi og fysiologi i høst har vi laget en fiks ferdig studieplan til deg.

Les mer
Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer