Mikrobiologi er morsomt med MedEasy!

La de nye videoene fra MedEasy i mikrobiologi inspirere deg til effektiv og morsom læring som både gir toppkarakter på eksamen og trygge smittefrie pasienter.

I det nye mikrobiologikurset til MedEasy har alle mikrober fått både personlighet og identitet. Det som pleide å være rimelig heftig teori har blitt praktisk relevant og lett som en lek å huske. Hvis du studerer sykepleie, vernepleie, paramedisin eller tilsvarende helsestudier på bachelornivå og skal ha eksamen i mikrobiologi, så dekker vi alle læringsmål!

Våre to mest erfarne fagsykepleiere Ingunn Sæther og Marte Meyer Solvang har fått jobbe systematisk i to år med å planlegge og utvikle dette fantastiske kurset fra A til Å. En stor del av jobben dreide seg om å kartlegge pensum ved alle høyskoler og universiteter, men det mest imponerende er hvordan mikrobiologi har blitt morsomt, inspirerende og langt mer praktisk relevant enn alle andre kurs vi sammenligner oss med. Vi er ekstremt stolte over resultatet og dette er et stort løft fra vår første utgave. Dette bekreftes av at kurset så langt i 2023 har rating på vanvittige 97,2 %.

Videoene dekker alle læringsmål og vi svarer på alle spørsmål fortløpende

Skulle noe være uklart eller trenge utdypende forklaring så svarer vi våre brukere fortløpende skriftlig via eget tilbakemeldingsfelt i slutten av alle videoer. Dette gjelder for øvrig alle videoer i hele MedEasy universet.

Kurset starter med introduksjon til sentrale og eksamensrelevante begreper i mikrobiologi, og deretter går vi rett på sak med å hilse på de ulike personifiserte mikrobene ved hjelp av det litt spesielle «MedEasy-mikroskopet». Vi runder av introduksjonen med korte og oversiktlige forelesninger om normalflora, smitteoverføring og en grundig gjennomgang av hvordan mikroorganismer kan skape sykdom (virulens). Videre dykker vi ned i detaljer om alle de vanligste og mest klinisk relevante bakterier, virus, sopper, parasitter og prioner. Alle nødvendige teoretiske begreper flettes elegant inn i gjennomgangen sammen med praktiske eksempler og morsomme mikrobiologiske anektoder i kjent MedEasy-stil. I løpet av 2023 utvider vi med ytterligere et spesielt praktisk relevant kapittel som går enda mer i dybden på antibiotikaresistens, antibiotikavalg og det å gjøre «kloke valg».

Mikrobiologi er lettere å forstå og huske når mikrobene får personlighet

I MedEasy bruker vi ofte pinlig mye tid på små grafiske detaljer som som skal knytte sammen teori, praksis og aller helst også en god porsjon humor. Vi tror dette bidrar til mer effektiv læring som kommer pasientene til gode. En annen «bivirkning» er at vi håper vi inspirerer helsepersonell til å ønske å formidle kunnskap på en enkel og folkelig måte i alle møter med pasienter.

Mikrobene sett gjennom MedEasy-mikroskopet i innledningen


Jeg tror helt oppriktig at våre mikroskopiske badende parasitter, kondomkledde diplokokker og popkorn-spisende biofilm kan gjøre en makroskopisk forskjell når vi som helsepersonell skal formidle kunnskap på en folkelig og forståelig måte til våre pasienter.

Nils Christian Tvedt Karlsen, fagansvarlig lege i MedEasy

Teori kombineres med praktiske eksempler og humor i videoen om gramnegative bakterier

Lekent og kunnskapsbasert samtidig

Våre videoer er oppdaterte, kunnskapsbaserte og dypt forankret i en praktisk klinisk hverdag. Videoene er like relevante for en student som en erfaren sykepleier som ønsker å repetere eller oppdatere seg på siste nytt.

– Jeg er ekstremt imponert og stolt over jobben våre fagsykepleiere har gjort med dette kurset. Jeg fant jo kona mi på mikrobiologisalen på medisinstudiet i Oslo, og det medførte at jeg pådro meg visse huller i grunnkunnskapen i mikrobiologi. Med dette kurset fikk jeg tettet mange huller og er nå (gram)positivt innstilt til både mikrobiologi og kona, humrer Nils Christian Tvedt Karlsen som er fagansvarlig for alt innhold på MedEasy.

Filmopplevelsen er ikke helt den samme med biofilm…
Del denne artikkelen

Les mer:

Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer