Trygghet og mestring på jobb med «faglig påfyll»

Med «faglig påfyll» får du hver måned anledning til å holde deg oppdatert med fem valgfrie videoer fra MedEasy universet. Det du lærer i dag kan redde liv allerede i morgen!


Får du nok tid til faglig oppdatering? Hverdagen vår preges av stadig nye innsparinger samtidig som arbeidsbelastning og tidspress bare øker. Retningslinjene for behandling av flere sentrale og livstruende tilstander oppdateres nå årlig, og verken pasienter eller pårørende godtar den nest beste behandlingen for sepsis, demens eller hjerteinfarkt.

Vi opplever nå at mange av de som tidligere brukte MedEasy under studiet kommer tilbake til oss for påfyll av høy faglig og pedagogisk kvalitet.

To måter å komme i gang med strukturert faglig påfyll:

  1. Tips din arbeidsgiver om bedriftstilgang til MedEasy for alle ansatte
  2. Bestill vårt løpende abonnement «faglig påfyll»
    Er du medlem i NSF får du hele 50 % rabatt og betaler kun 75,-/mnd.
    Kom i gang med faglig påfyll i dag!

Hvordan fungerer abonnementet «faglig påfyll»?

Med «faglig påfyll» får du hver måned anledning til å se fem videoer på MedEasy. Du kan se disse videoene så mange ganger du vil. Vil du se mer enn fem videoer i måneden er det enkelt å oppgradere tilgang. Inkludert i «faglig påfyll» er også tilgang til handouts, flervalgsoppgaver, kliniske kalkulatorer og podkaster, og fra 2023 får du også oppsummeringsartikler om ulike sykdommer for å få enda raskere oversikt.

Forslag til faglig påfyll våren 2023

(Du kan selv fritt omrokkere og velge hva du vil repetere blant alle våre videoer)

Januar: Sepsis (nye retningslinjer for både oppdagelse og behandling i 2021)
Februar: Hjerneslag (nye videoer oppdatert på MedEasy februar 2023)
Mars: Obstipasjonsbehandling + endometriose
April: Delir og demens
Mai: Livreddende vitalia, sjokk og NEWS2
Juni: Ileus, ulcus og IBS/IBD

Litt regelmessig faglig påfyll er bedre enn store skippertak

For å vedlikeholde kunnskaper og ferdigheter over tid er prinsippet med «low dose, high frequency» godt etablert internasjonalt. Som følge av stadig økende ressursmangel er nok virkeligheten de fleste helsepersonell opplever en helt annen. Til og med for livreddende ferdigheter som HLR/AHLR vil nok de fleste norske helsepersonell identifisere seg langt mer med den røde enn den grønne kurven på figuren under. Dette kan vi heldigvis raskt og enkelt gjøre noe med ved å digitalisere og «flippe» internopplæring i norsk helsevesen.
La deg inspirere av Finnmarksykehuset som allerede gjør dette i stor skala for sine 250 prehospitale medarbeidere og sparer både tid og penger samtidig som de ansatte hyller opplegget!

Grensen for faglig forsvarlighet defineres av hver avdeling for den gitte kompetanse eller prosedyre.
Bearbeidet fra: https://laerdal.com/ hvor originalen omhandler repetisjon av prosedyrer som f.eks HLR

Både trygghet og trivsel på jobb som sykepleier er avhengig av oppdatert og lett tilgjengelig kunnskap om de viktigste og vanlige tilstandene vi møter. Det å ikke få nok tid til faglig oppdatering tror jeg er en viktig årsak til frafall fra yrket og og over tid blir dette også et spørsmål om pasientsikkerhet. Med «faglig påfyll» kan man repetere og oppdatere seg litt hver måned på det viktigste, og har samtidig mulighet til å dykke dypere ned i spesifikke tilstander hvis man treffer pasienter som krever at man fordyper seg i deres tilstand.
– Fagsykepleier i MedEasy, Marte Meyer Solvang

Relatert:

Treff faglig blink så ofte som mulig og øk dine ansattes trivsel
Finnmarkssykehuset inngår avtale med MedEasy om digital internopplæring

Del denne artikkelen

Les mer:

Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer