Camillas beste tips for å mestre sykepleiestudiene

Sykepleierstudent Camilla Apeland deler sine inspirerende studietips og beste råd for å komme i gang med studiene etter fadderuka i denne ukens gjesteblogg med tilhørende podkastintervju!

Helt fra dagen jeg fikk vite at jeg kom inn på sykepleien hørte jeg «start å jobb med anatomien med en gang – du kommer til å få igjen for det!». Jeg hadde fått med meg hva MedEasy var, og hadde lastet ned appen til skolestart. Jeg brukte den første uka på å delta på fadderuka og bli kjent med medstudenter.

Mine fem tips til deg som ikke vet hvordan du skal komme i gang:

  1. Start tidlig (men kos deg med fadderuke først). 
  2. Start med MedEasy tidlig og virkelig ta i bruk alt av hjelpemidler de tilbyr, som de utrolig gode forelesningene, kompendiet, studieplan, flashcards + + 
  3. Lag deg en god studieplan, og få oversikt over hvor og hvordan du kan disponere tiden for å komme i mål.
  4. Kom i gang med tidligere eksamensoppgaver.
  5. Bruk medstudenter! 

    Jeg forklarer og viser bilder fra min måte å jobbe på både her i bloggen og i intervju i MedEasys podkast.

Allerede første uka etter fadderuka satte jeg meg ned med den første videoen på MedEasy. Da jeg hadde jobbet meg gjennom cellebiologi, merket jeg at jeg var nødt til å lage en studieplan for å kunne bruke tiden frem mot eksamen best mulig.

Jeg lastet ned MedEasys ferdig lagde studieplan og lagde den mer og mer om til min egen. Jeg har alltid slitt med konsentrasjon og trenger derfor å ha god struktur og en god plan over studiehverdagen/dagene. Planen gjorde at jeg hadde oversikt over hvor mye tid jeg hadde å bruke på hvert tema, og hvordan jeg måtte jobbe for å komme i mål til eksamen. 

Jeg kjøpte også anatomi- og fysiologiboka (kompendiet) for å bruke i tillegg til videoforelesningene, for å kunne ta notater underveis og få de viktigste tingene oppsummert og lett tilgjengelig for repetisjon.

Underveis i forelesningene, både på skolen og MedEasy, brukte jeg noe som heter «Cornell-metoden» for å ta enkle notater og få med meg det viktigste fra hver forelesning. Etter å ha tatt i bruk denne metoden har jeg fått veldig mye mer ut av å gå på forelesninger.

Jeg har alltid vært veldig kreativ, og lærer best av å lage illustrasjoner og figurer. Jeg valgte derfor for å kjøpe meg en iPad for å kunne ta notater for hånd og samtidig få uttrykke meg kreativt og lære gjennom å tegne. Det er noe jeg personlig har fått ekstremt mye utbytte av, spesielt med anatomien! Den satt mye raskere når jeg kunne tegne den på plass og ikke bare se på et bilde i en bok og pugge navnene.

Noe jeg skulle ønske jeg startet med tidligere var å jobbe med eksamensoppgaver!

Når man jobber med eksamensoppgaver får man testet kunnskap samtidig som kan forbereder seg til eksamen på best mulig måte!

Kan man svare på tidligere eksamensoppgaver har man en stor fordel på eksamen, fordi det vil alltid være like typer oppgaver som kommer igjen hvert år.

En annen studieteknikk som jeg hadde mye utbytte av er flashcards.

Jeg kjøpte kort i papir og brukte en del tid på å skrive og tegne egne flashcards. Det finnes også masse ferdig lagde flashcards i MedEasy-appen som tester deg i læringsutbyttebeskrivelsen, og du kan også lage egne flashcards enkelt hos MedEasy. Alternativt kan man også lage digitale flashcards i f.eks. Word eller i Good Notes (programmet jeg bruker på iPad). Flashcards er en genial samtalestarter i studiegruppa (eller på spillkveld!!).

Lykke til med studiene!

Relatert:

Våre beste studietips
Det perfekte tilbehør til videoene på MedEasy!
Strever du med notater eller motivasjon?
Småbarnsliv og sykepleierstudier
Du kan følge Camilla videre på hennes reise på hennes Instagram

Del denne artikkelen

Les mer:

Tid for faglig påfyll!

Med «faglig påfyll» holder du deg oppdatert på livreddende kunnskap til vår aller laveste pris. Det er hele 50 % fast rabatt for NSF-medlemmer!

Les mer