Ambulanselandslaget gir alt for Norge

Akkurat nå starter ambulanse-VM i Tsjekkia, hvor det norske ambulanselandslaget skal konkurrere og vise verden at vi har verdens beste prehospitale helsepersonell.

I ukens podkast fikk vi besøk av paramedisiner og redningsmann Marcus Ravneberg og daglig leder og grunnlegger av EMS Norway Thomas Renngård like før ambulanse-VM braker løs i Tsjekkia!

Nasjonalt ambulansemesterskap ble arrangert første gang i 2016 i regi av EMS Norway og ble senest avholdt i august 2022. Under dette mesterskapet utpekes vinnerne som «ambulanselandslag» og får muligheten til å representere Norge i internasjonale konkurranser. Akkurat nå er det VM i Tsjekkia (24.-28.mai).

I denne ukens podkast intervjuer vi Marcus Ravneberg og Thomas Renngård som begge befinner seg i Tsjekkia og gjør siste forberedelser før konkurransene går i gang.

Ved å følge EMS Norway på Instagram eller Snapchat kan du få liveoppdateringer og reaksjoner fra ambulanselandslaget denne helga, hvor Marcus Ravneberg, Eirik Sjøholt Morsund og Emma Betten representerer Norge i denne prestisjetunge konkurransen.

Bilde av Hanne Rikstad Iversen 
(medisinsk rådgiver)
Margaret Helen Kristiansen 
(fagrådgiver og fagutvikler)

Hør Marcus’ beste tips og råd til de som ønsker å legge seg i hardtrening før neste nasjonale ambulansemesterskap går av stabelen i 2024. Vi får også høre hvorfor daglig leder startet EMS Norway, og hva de jobber med mellom mesterskapene. Vi i MedEasy synes det er spesielt interessant å følge deres arbeid med tanke på jobben de gjør for utarbeidelse av nasjonale behandlingsstandarder.

Marcus forklarer og utdyper mange av de viktigste egenskapene og ferdighetene som kjennetegner de beste lagene som konkurrerer i avansert førstehjelp. Både godt innøvde ryggmargsreflekser, kjennskap til prosedyrer, fart og ikke minst teknisk presisjon er viktige ingredienser for å hevde seg, men Marcus avslører også at både han og resten av laget også vektlegger teoretisk dybdekunnskap for å prestere helt i toppen.

– I sånne konkurransesettinger så er jo praktiske ferdigheter veldig viktig. Men det er også like viktig å ha teori i bunn. Når det kommer til å holde seg løpende oppdatert på medisinske tema, så er MedEasy best, sier redningsmann og paramedisiner Marcus Ravneberg.

Relatert:
Treffer du fagblinken ofte nok hos dine ansatte?
Hvordan frigjøre tid til fagutvikling i en hektisk hverdag?
Finnmarksykehuset inngår avtale med MedEasy
Sørlandet sykehus inngår avtale med MedEasy og sparer 1 million årlig

Foto: EMS Norway

Del denne artikkelen

Les mer:

Smittevernsnerdene går digitalt med MedEasy

Smittevernsnerdene og MedEasy har sammen laget en digital forelesningsserie i emnet smittevern! Forelesningene dekker både det eksamensrelevante og alt det praktisk relevante for helsepersonells arbeidshverdag. Både bedrifter og studenter kan glede seg over dette fantastiske kurset. Videoene er tilgjengelig digitalt […]

Les mer
Sørlandet sykehus inngår avtale med MedEasy

Prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus «flipper» internundervisningen for sine 330 ansatte fra og med våren 2023. Resultatet er høyere kvalitet i bredden av faget, hyppigere repetisjon, fornøyde ansatte og frigjort tid hos fagutviklere til enda tettere individuell oppfølging.

Les mer
Traumesideleie

Vår påskespesial er et must for alle som jobber med prehospital akuttmedisin, og viser hvordan vi fra lille Norge kan gjøre en stor forskjell i verden med kunnskap og forskning!

Les mer