Vurdering av allmenntilstand hos barn

I denne podkastepisoden diskuterer vi hvordan vi vurderer syke barn med de flinke fagfolka bak instagramkontoen @helsesnakk.

I denne podkastepisoden diskuterer vi hvordan vi vurderer syke barn med de flinke fagfolka bak instagramkontoen @helsesnakk.

Hovedtema i episoden er strukturert vurdering av allmenntilstand hos småbarn blandet med masse praktiske tips og triks. Den systematiske kliniske vurderingen av allmenntilstand gjennomgås nøye, og du får også gode tips om hvordan vi oppnår god kontakt med barna vi vurderer. Malene Halland er sykepleier og medisinstudent og Lars Namtvedt Sylta er spesialist i allmennmedisin, og de har til sammen lang og variert erfaring med vurdering av syke barn utenfor sykehus. De har nylig utgitt boka «Småbarnsforeldre» som er en guide til småbarnsforeldre om barns utvikling og helse fra fødsel til fem års alder. Vi svarer også på spørsmål fra lyttere om blant annet tarmflora, antibiotikabruk og hvordan vi sammen kan motvirke antibiotikaresistens.

Du kan bla i boka (inkludert tabellen for vurdering av allmenntilstand som diskuteres i denne episoden) og bestille den her.

(Ikke betalt reklame, men nerdete anbefaling av en bra julegave til småbarnsforeldre)
Illustrasjon: Hanne Løvdal

Illustrasjon: Hanne Løvdal
Del denne artikkelen

Les mer:

Smittevernsnerdene går digitalt med MedEasy

Smittevernsnerdene og MedEasy har sammen laget en digital forelesningsserie i emnet smittevern! Forelesningene dekker både det eksamensrelevante og alt det praktisk relevante for helsepersonells arbeidshverdag. Både bedrifter og studenter kan glede seg over dette fantastiske kurset. Videoene er tilgjengelig digitalt […]

Les mer
Sørlandet sykehus inngår avtale med MedEasy

Prehospitale tjenester ved Sørlandet sykehus «flipper» internundervisningen for sine 330 ansatte fra og med våren 2023. Resultatet er høyere kvalitet i bredden av faget, hyppigere repetisjon, fornøyde ansatte og frigjort tid hos fagutviklere til enda tettere individuell oppfølging.

Les mer
Traumesideleie

Vår påskespesial er et must for alle som jobber med prehospital akuttmedisin, og viser hvordan vi fra lille Norge kan gjøre en stor forskjell i verden med kunnskap og forskning!

Les mer